flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судове засідання у справі за обвинуваченням лікарів Черкаського пологового будинку відкладено

09 січня 2019, 15:21

У провадженні Соснівського районного суду міста Черкаси перебуває справа за фактом неналежного виконання медичними працівниками своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому, обставини якої викликали неабиякий суспільний резонанс.

Підготовче судове засідання у вказаній справі, яке було призначено на 9 січня 2019 року, не відбулося у зв’язку з клопотанням захисника про відкладення.  Чергове судове засідання призначено на 17 січня 2019 року на 11 год. 45 хв..

Нагадаємо, що в травні 2017 року потерпіла у вказаній справі народжувала в КЗ «Черкаський міський пологовий будинок» Центр матері та дитини». За її заявою про неналежне виконання лікарями вказаного закладу своїх професійних обовязків, що спричинили тяжкі наслідки для здоров'я дитини,  було розпочато досудове розслідування та в грудні 2018 року справу передано до суду.

Трьом обвинуваченим, які є лікарями КЗ «Черкаський міський пологовий будинок» Центр матері та дитини» інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу України – невиконання чи неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому.

 

За повідомленням прес-служби суду