flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ювілейна дата: 45 років з дня створення Соснівського районного суду м. Черкаси

18 січня 2019, 13:18

Сьогодні, 18 січня 2019 року, визначна дата – 45-та річниця створення Соснівського районного суду м. Черкаси.

До 1974 року в місті Черкаси існував один суд – Черкаський міський народний суд.

З 1974 року місто поділено на 2 райони – Соснівський і Придніпровський, створено районні ради та інші районні організації, в тому числі прокуратури, відділи міліції і суди.

Наказом №8 по Черкаському обласному відділу юстиції від 18 січня 1974 року Черкаський міський народний суд був ліквідований, замість нього були створені Народний суд Соснівського району м. Черкаси та Народний суд Придніпровського району м. Черкаси.

З часу створення і до 1981 року обидва суди розташовувалися в приміщенні ліквідованого міського суду по вул. Шевченка 227.

В кінці 1981 року районні суди міста були переведені в інше приміщення по вул. К.Маркса (нині вул. О. Дашкевича),41.

В 1987 році суди розташувалися в приміщенні Будинку правосуддя, де знаходяться до цього часу. Соснівський районний суд м. Черкаси розташований на 2 поверсі будівлі.

В 1974 році склад суду утворювали троє суддів, в тому числі голова суду.

Першим головою Соснівського районного народного суду була Пунова Антоніна Іванівна, суддями – Разін Іван Карпович, Борисенко Володимир Юхимович.

Споглядаючи ретроспективу створення та діяльності установи  хочеться відзначити, що за цей значний проміжок часу відбулися значні трансформації в діяльності суду. Наразі  штат Соснівського районного суду міста Черкаси налічує 84 людини. Збільшилася також кількість та якість розгляду справ, рівень кваліфікації суддів та працівників апарату суду.

Керівництво, судді та працівники апарату Соснівського районного суду міста Черкаси і надалі гідно виконуватимуть свої обов’язки в ім’я законності, справедливості, гуманізму, захисту прав і свобод людини, а також з метою підвищення рівня авторитету судової влади і довіри громадян до правосуддя загалом.

За повідомленням прес-служби суду