flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Соснівський райсуд виніс вирок винуватиці ДТП, яка скоїла наїзд на пішохода

06 березня 2019, 17:10

Соснівський районний суд міста Черкаси визнав винною у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тяжкі тілесні ушкодження (ч.2 ст.286 КК України) жінку, що торік у лютому в м. Черкасах на нерегульованому переході збила пішохода.

Як ідеться у вироку суду, обвинувачена, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, проявила неуважність, не стежила за дорожньою обстановкою та відповідно не реагувала на її зміну, а тому в момент, коли пішохід вийшов на пішохідний перехід через проїзну частину вчасно не зменшила швидкість руху та не зупинилась, щоб дати дорогу пішоходу, а натомість скоїла наїзд на нього.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди потерпілий відповідно до висновку судово-медичної експертизи отримав тілесні ушкодження, які відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень як такі, що небезпечні для життя.

У судовому засіданні обвинувачена свою вину визнала, в скоєному щиро розкаялася і пояснила, що проявила неуважність перед нерегульованим пішохідним переходом та не надала дорогу чоловіку, який в цей час перетинав пішохідний перехід, допустивши наїзд на останнього. Завдані збитки вона відшкодувала в повному обсязі.

«Враховуючи ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу обвинуваченої, яка на обліку у лікаря нарколога та психіатра не перебуває, по місцю проживання характеризується позитивно, раніше не судима, має на утриманні малолітню дитину, виправлення і перевиховання можливе при призначенні їй покарання не пов’язаного з позбавленням волі із застосуванням положень ст. 75 КК України.

Крім того, враховуючи усі пом’якшуючі обставини справи, особу обвинуваченої та тяжкість вчиненого злочину, є можливим призначити обвинуваченій покарання без позбавлення права керування транспортними засобами», - зробив висновок суд.

Відтак, суд ухвалив визнати Ш. винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України та призначити покарання за ч. 2 ст. 286 КК України в вигляді 3 (трьох) років позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами та на підставі ст. 75 КК України звільнити Ш. від призначеного покарання з випробуванням, встановивши відносно неї іспитовий термін на 1 (один) рік.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду Черкаської області.

 

За повідомленням прес-служби суду