flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Водія, який збив на смерть пішохода на перехресті вулиць Чорновола та Молоткова, взято під варту

11 березня 2019, 09:38

Слідчий суддя Соснівського районного суду міста Черкаси  7 березня 2019 року розглянув клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо водія, який підозрюється у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого).

За результатами досудового розслідування стало відомо, що 6 березня 2019 року водій керуючи автомобілем «ВАЗ 21033» в стані алкогольного сп’яніння  на перехресті вулиць Чорновола – Молоткова міста Черкаси збив пішохода та зник з місця дорожньо-транспортної пригоди. Згодом винуватець сам повернувся на місце скоєння злочину, ним виявився 29-річний житель міста Черкаси.

Потерпілий 37-річний чоловік отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Третьої Черкаської міської лікарні швидкої медичної допомоги, де помер від отриманих травм.

У судовому засіданні підозрюваний та його захисник просили суд застосувати більш м’який запобіжний захід не пов'язаний із взяттям під варту.

Розглянувши матеріали клопотання, дослідивши матеріали кримінального провадження та заслухавши думку учасників процесу слідчий суддя застосував до водія запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без визначення підозрюваному розміру застави, оскільки він обґрунтовано підозрюється у вчиненні умисного злочину, який спричинив загибель людини.

 

За повідомленням прес-служби суду