flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Видав себе за працівника поліції та відібрав телефон у чоловіка: суд призначив покарання за шахрайство

14 березня 2019, 12:05

13 березня 2019 року Соснівський районний суд міста Черкаси визнав винним жителя міста Черкаси у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство)) та призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 (п'ятдесят) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п'ятдесят) гривень.

Довідково: Подія трапилася зимового вечора в грудні місяці 2018 року. Обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, неподалік житлового будинку просто на вулиці підійшов до потерпілого та представився працівником поліції. Далі винуватець повідомив потерпілому, що він підозрюється у збуті наркотичних засобів, після чого провів так званий поверхневий огляд, під час якого з кишені куртки забрав мобільний телефон, вартість якого згідно висновку експерта становить 2700,00 грн. Потім зловмисник наказав чоловіку очікувати на працівників патрульної поліції, а сам з місця події зник.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому, підтвердив обставини вчинення ним кримінального правопорушення.

За вказані дії суд визнав винним С. у вчиненні шахрайства та призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 (п'ятдесят) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п'ятдесят) гривень.

Мобільний телефон повернули власнику.

Вирок не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 діб до апеляційного суду Черкаської області.

За повідомленням прес-служби суду