flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За порушення вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки суд стягнув штраф з директора приватного підприємства

15 березня 2019, 10:46

Соснівський районний суд міста Черкаси притягнув до адміністративної відповідальності директора приватного підприємства, на яку покладено обов’язки з організації, координації та контролю з питань цивільного захисту та техногенної безпеки, за невиконання вимог п.3 Постанови Кабінету Міністрів України №1200 від 19.08.2002, ст.20 КЦЗУ та п.31 припису №100 про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки.

Таким чином жінка вчинила адміністративне правопорушення, передбачене частиною 1 ст.18816 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Невиконання законних вимог посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань цивільного захисту, нагляду та контролю за станом захисту територій від надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, щодо розроблення та реалізації заходів у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру).

З постанови суду видно, що провідним інспектором Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області під час проведення планової перевірки приміщення, де здійснює діяльність приватне підприємство, було встановлено, що працівники приватного підприємства не забезпечені засобами індивідуального захисту органів дихання та зору, а саме промисловими протигазами з коробками, які захищають від дії аміаку в повному обсязі.

Визнати винною у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ч.1 ст. 18816 КУпАП та застосувати адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 170,00 грн. – такого висновку дійшов суд за наведених у постанові обставин, враховуючи докази, якими підтверджується вина правопорушниці. Крім того, директору приватного підприємства необхідно сплати судовий збір в сумі 384 грн. 20 коп.

 

За повідомленням прес-служби суду