flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

10200 грн. штрафу і позбавлення прав на рік: Соснівський суд застосував адмінстягнення за водіння у стані сп’яніння

15 березня 2019, 11:17

14 березня 2019 року Соснівський районний суд міста Черкаси визнав винним 20-річного водія в адміністративному правопорушенні, передбаченому ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння).

10200 грн. штрафу та позбавлення права керувати транспортними засобами протягом одного року – таке стягнення, згідно з постановою Соснівського райсуду, отримав чоловік.

Як зазначено у постанові суду, на початку лютого 2019 року  близько 4 години ранку в м. Черкаси, винуватець керував автомобілем ВАЗ 21150 в стані алкогольного сп’яніння.

Вина правопорушника підтверджується наявними у матеріалах справи доказами, зокрема, даними протоколу про адміністративне правопорушення, висновком КЗ «Черкаський обласний наркологічний диспансер», згідно якого правопорушнику встановлено діагноз алкогольне сп’яніння.

Відповідальність за ч.1 ст.130 КУпАП передбачена за керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а так само відмову особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Відтак, за наведених у постанові обставин, суд дійшов висновку, що вина чоловіка доведена належними доказами, в його діях вбачається склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП, в зв’язку з чим необхідно застосувати адміністративне стягнення у вигляді штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами.

 

За повідомленням прес-служби суду