flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Соснівський суд захистив право голосу зобов’язавши дільничну виборчу комісію включити особу до списку виборців

21 березня 2019, 15:36

Сьогодні, 21 березня 2019 року, Соснівський районний суд розглянув адміністративну справу за позовом жительки міста Черкаси до Виборчої дільниці № 711088 Територіального виборчого округу № 194 в м. Черкаси та Відділу ведення Державного реєстру виборців Соснівського району м. Черкаси Департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради  про включення до списку виборців.

Позивачка посилалась на те, що вона не включена до списків виборців по дільниці № 711088, хоча проживає без реєстрації за адресою, яка відноситься до вказаної дільниці. Відсутність в списках виборців порушує її конституційне право виборця. Жінка вказувала, що є всі підстави для внесення її у списки виборців, бо вона є громадянином України, за віком має право голосу, а тому просила суд зобов'язати дільничну виборчу комісію включити її до списку виборців для голосування на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року.

Суд, дослідивши матеріали справи, повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, врахувавши відсутність позивача в списку виборців через відсутність зареєстрованого місця проживання, дійшов висновку про задоволення адміністративного позову.

Відтак, суд зобов’язав дільничну виборчу комісію виборчої дільниці № 711088 територіального виборчого округу № 194 включити позивачку до списку виборців для голосування на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року.

Рішення суду підлягає до негайного виконання.

Апеляційну скаргу на рішення може бути подано у дводенний строк з дня його проголошення до Шостого апеляційного адміністративного суду.

Проте, оскарження рішення щодо внесення змін у списки виборців не перешкоджає його виконанню.

 

За повідомленням прес-служби суду