flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

2591: таку кількість справ розглянули слідчі судді Соснівського районного суду м. Черкаси за три місяці 2019 року

02 квітня 2019, 15:03

З 1 січня до 31 березня 2019 року слідчі судді Соснівського районного суду м. Черкаси розглянули 2591 справу.

До вказаного переліку входять клопотання слідчих, прокурорів, сторони кримінального провадження під час досудового розслідування, а також скарги учасників кримінальних проваджень на дії слідчого чи прокурора під час досудового розслідування.

Левову частку клопотань слідчих складають клопотання про призначення тих чи інших експертиз. В деяких випадках, в рамках одного кримінального провадження, кількість таких клопотань може сягати 20 і більше, в залежності від вчиненого злочину.

Велику кількість складають і клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, дозвіл на проведення обшуку, накладення арешту на майно та застосування запобіжних заходів до підозрюваних осіб.

Відповідно до норм діючого кримінально-процесуального законодавства, певні клопотання слідчих мають розглядатися в день надходження і з здійсненням повної фіксації (аудіо та відео) судового засідання технічними засобами.

В Соснівському районному суді м. Черкаси розгляд клопотань слідчого, прокурора, сторони кримінального провадження під час досудового розслідування здійснюють слідчі судді згідно графіку чергування, проте на вказаний період часу судді не звільняються від виконання інших обов’язків, зокрема, щодо розгляду справ відповідно до своєї спеціалізації.

На даний час в Соснівському суді правосуддя здійснюють одинадцять суддів, а загальна кількість справ за перші три місяці поточного року складає майже 5000 справ.

 

Довідково: В межах територіальної юрисдикції Соснівського районного суду міста Черкаси знаходяться більшість органів, що проводять досудове розслідування кримінальних проваджень в місті Черкаси, в Черкаському районі та в Черкаській області.

 До вказаного переліку входять:

Управління Служби безпеки України в Черкаській області,

 Військова прокуратура Черкаського гарнізону,

Слідче управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Черкаській області,

Черкаський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області,

Черкаський районне відділення поліції Черкаського відділу поліції ГУ НП в Черкаській області.

За повідомленням прес-служби суду