flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Жартівнику, який 1 квітня повідомив про фейкове замінування житлового будинку в Черкасах, обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту

04 квітня 2019, 11:26

3 квітня 2019 року слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси застосував до підозрюваного у скоєнні завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками (ч. 1 ст. 259) запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час доби.

Як зазначено в ухвалі суду, досудовим розслідуванням встановлено, що 22-річний житель міста Черкаси близько 12-ої години ночі 1 квітня 2019 року зателефонував оператору служби «102» зі свого мобільного телефону та повідомив завідомо неправдиву інформацію про замінування житлового будинку №19 по вул. Руставі в м. Черкаси, після чого поклав слухавку.

Для перевірки інформації, встановлення місцезнаходження вибухового пристрою, вибухових речовин та їх знешкодження у разі виявлення, були задіяні та відвернені від виконання своїх службових обов'язків 3 екіпажі патрульної поліції, слідчо-оперативна група Черкаського відділу поліції  ГУНП в Черкаській області, чотири розрахунки ДСНС, дві карети ШМД, вибухотехніки, кінологічна служба, газова служба та працівники СБУ, що завдало вказаним державним службам збитків.

Наступного дня винуватця  затримали та повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України, та й сам зловмисник своєї причетності до скоєння  вказаного злочину не заперечує. 

За повідомленням прес-служби суду