flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За незаконне заволодіння автомобілем суд призначив покарання у вигляді семи років позбавлення волі

05 квітня 2019, 13:04

4 квітня 2019 року колегія суддів Соснівського районного суду м. Черкаси визнали винним чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, що  завдало великої матеріальної шкоди) та призначили йому покарання у вигляді 7 (семи) років позбавлення волі без конфіскації майна.

Як зазначено у вироці суду, 36-річний житель Черкас, що згідно договору підряду працював на станції технічного обслуговування в якості спеціаліста з обслуговування клієнтів замовника, перебуваючи на робочому місці, заволодів автомобілем Volkswagen Amarok, який потерпілий залишив для здійснення гарантійного ремонту, а також ключем від замка запалювання і свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу та іншими необхідними документами, передбаченими правилами дорожнього руху для керування автомобілем, які потерпілий залишив на пасажирському сидінні автомобіля. В подальшому зловмисник, керуючи названим автомобілем потрапив на ньому в дорожньо-транспортну пригоду, в результаті якої транспортний засіб отримав пошкодження на загальну суму 345 136 гривень 67 копійок, чим було спричинено великої матеріальної шкоди власнику автомобіля.

При встановлених обставинах, оцінивши зібрані докази, суд дійшов висновку, що винуватість обвинуваченого у вчиненні вищезазначеного кримінального правопорушення в судовому засіданні доведена повністю і зібраних доказів достатньо для визнання його винним.

Наразі вирок не набрав законної сили, він може бути оскаржений до апеляційного суду Черкаської області протягом 30 днів.

За повідомленням прес-служби суду