flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як у Соснівському райсуді м. Черкаси захищають права виборців журналісти поцікавились у прес-служби суду

11 квітня 2019, 14:40

11 квітня 2019 року до Соснівського районного суду м. Черкаси завітала журналіст UA: Черкаси – Суспільне мовлення Дар’я  Шевченко з метою отримання інформації щодо кількості справ, які надійшли до суду про уточнення списків виборців,  порядку та результату  розгляду названих справ.

Вичерпні відповіді представникам місцевого ЗМІ надала прес-секретар суду Інна Попова.

«В період підготовки першого туру виборів Президента України до Соснівського районного суду м. Черкаси надійшло 38 позовних заяв про включення осіб до списків виборців, 37 з яких судом було задоволено та одна позовна заява залишена без розгляду на підставі заяви, поданої адвокатом позивача. Щодо другого туру виборів - на сьогоднішній день до суду надійшло 15 позовних заяв про включення осіб до списків виборців, 1 з яких задоволено, інші перебувають на розгляді», - повідомила представник прес-служби суду.

Також, прес-секретар розповіла журналістам, що в суді розроблені бланки – зразки позовних заяв про включення до списку виборців, що значно спрощує громадянам процес звернення до суду та назвала перелік необхідних документів, які треба додати до позовної заяви.

Не залишили поза увагою і строки, визначені нормами чинного Кодексу адміністративного судочинства України. Прес-секретар суду наголосила на тому, що громадяни можуть звернутись із відповідними заявами про включення до списку виборців не пізніше ніж за два дні до голосування, тобто до 18 квітня 2019 року включно. Суд вирішує адміністративні справи щодо уточнення списку виборців у дводенний строк після надходження позовної заяви, а якщо позовна заява надійшла за два дні до голосування -  невідкладно, навіть у неробочий час, для чого складаються відповідні графіки чергування суддів та працівників апарату суду.

За повідомленням прес-служби суду