flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа за фактом вбивства Сергія Гури: обвинувальний акт повернуто прокурору

26 квітня 2019, 15:55

Сьогодні, 26.04.2019 року, Соснівський районний суд м. Черкаси у складі колегії  суддів розглянувши у  підготовчому   судовому засіданні в залі суду в м. Черкаси кримінальне провадження по обвинуваченню Миколи Гончара у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115, (умисне вбивство), ч.1ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ухвалив обвинувальний акт повернути прокурору Генеральної прокуратури України.

Як зазначено в ухвалі, судом встановлено, що в обвинувальному акті, який був вручений стороні захисту, підпис прокурора відділу Генеральної прокуратури України, який затвердив обвинувальний акт - не скріплено печаткою Генеральної прокуратури, що ставить під сумнів офіційний статус цього документа, що є порушенням вимог до реквізитів офіційного документа.

Крім того, як вбачається з матеріалів справи, реєстр наданий до суду разом з обвинувальним актом не підписаний слідчим, що в загалі ставить під сумнів відомості, які в ньому зазначені.

Також, в підготовчому судовому засіданні представник потерпілої заявив клопотання про скасування арешту, накладеного ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва на грошові кошти в сумі 87 656грн., які були виявлені та вилучені в ході проведеного огляду місця події.

Відтак, колегією суддів ухвалено судове рішення, яким:

 обвинувальний акт,  повернуто прокурору Генеральної прокуратури України та зобов’язано усунути виявлені недоліки протягом 10 (десяти) днів з дня отримання даної ухвали, що на думку суду відповідає засадам розумного строку та є достатнім для виправлення допущених недоліків;

скасовано арешт, накладений на грошові кошти в сумі 87656грн., ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 05.12.2018.

Ухвала на даний час не набрала законної сили, вона може бути оскаржена до апеляційного суду Черкаської області протягом семи днів з дня її оголошення, через Соснівський районний суд м. Черкаси.

За повідомленням прес-служби суду