flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За несплату аліментів на дитину - 120 годин суспільно корисних робіт

17 травня 2019, 13:54

16 травня 2019 року Соснівський районний суд міста Черкаси визнав винним 27-річного місцевого жителя у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 183-1 КпАП України (несплата аліментів) та застосував до нього адміністративне стягнення у вигляді виконання суспільно корисних робіт на строк 120 (сто двадцять) годин.

Як зазначено у постанові суду, чоловік не сплачує аліменти на дитину, що призвело до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання.

Правопорушник на розгляд справи в судове засідання не з’явився, хоча  про день та час розгляду справи був повідомлений належним чином.

Відповідальність за ч.1 ст. 183-1 КУпАП передбачена за несплату аліментів на утримання дитини, одного з подружжя, батьків або інших членів сім’ї, що призвела до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання.

Крім виконання суспільно-корисних робіт, правопорушнику доведеться сплати судовий збір в сумі 384 грн. 20 коп..

Слід зазначити, що наразі постанова не набрала законної сили, вона може бути оскаржена до апеляційного суду Черкаської області через суд першої інстанції протягом 10 днів з дня винесення постанови.

За повідомленням прес-служби суду