flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом взято під варту двох спільників, що підозрюються у незаконному придбанні, перевезенні, зберіганні та збуті наркотичних засобів

27 травня 2019, 14:18

25 травня 2019 року слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси застосував до мешканця м. Васильків Київської області та жительки м. Звенигородка Черкаської області запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Названі особи підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307(незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів за попередньою змовою групою осіб), ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах).

За даними досудового розслідування 34-річна жителька м. Звенигородка Черкаської області та 29-річний мешканець м. Васильків Київської області, у період червня 2018 року – травня 2019 року займалися незаконним придбанням, зберіганням, перевезенням, пересиланням з метою збуту, а також виготовленням з метою збуту і збутом особливо небезпечних наркотичних засобів, які збували на території Черкаської та інших суміжних із нею областей в особливо великих розмірах як особисто, так і через невстановлених осіб, причетних до вказаної вище злочинної діяльності.

При обранні конкретного запобіжного заходу до підозрюваних, слідчий суддя враховував, що практика ЄСПЛ, у разі обґрунтованості підозри у вчиненні особою особливо тяжкого злочину, допускає застосування найсуворішого запобіжного заходу, особливо на початковому етапі досудового розслідування.

При визначенні розміру застави 29-річному підозрюваному, слідчий суддя врахував, що під час досудового розслідування у підозрюваного в автомобілі та домоволодінні віднайдено чорнові записи про перебування в розпорядженні останнього грошових коштів на суму більш як 200 000 доларів США.

Враховуючи положення ст. 183 КПК України, а також вищевикладене, слідчий суддя визначив розмір застави у п’ятсот двадцять розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 998 920 грн..

Стосовно визначення розміру застави 34-річній спільниці, слідчий суддя врахував, що дані досудового розслідування свідчать про її причетність до систематичного продажу наркотичних засобів у різному розмірі.

Тому слідчий суддя визначив розмір застави у максимально можливому розмірі, який передбачено п.3 ч.5 ст. 182 КПК України, а саме в триста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 576 300 грн..

 

За повідомленням прес-служби суду