flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Понад 8000 справ надійшло з початку року на розгляд до Соснівського районного суду м. Черкаси

05 червня 2019, 09:12

8443 - така кількість справ надійшла на розгляд суддям Соснівського районного суду м. Черкаси за 5 місяців 2019 року, а враховуючи залишок нерозглянутих минулорічних справ, кількість справ, що перебуває на розгляді в суді з початку року становить 10 115 справ.

Розгляд названої кількості справ в Соснівському районному суді м. Черкаси здійснюють 12 суддів, хоча по штату їх має бути 19. У третини суддів кількість справ, що перебували на розгляді з початку року, складає понад 1000 справ, а якщо рахувати середній показник, то на кожного суддю припадає майже 850 справ лише за 5 місяців 2019 року.

Більша частина вказаних справ – це клопотання, що надходять на розгляд слідчим суддям від органів, які здійснюють досудове розслідування кримінальних проваджень. За п’ять місяців поточного року таких справ налічується понад 4000.

Решта справ – це цивільні, адміністративні, кримінальні справи та справи про адміністративні правопорушення.

Статистичні дані є яскравим відображенням того, що навантаження роботи суддів щороку має тенденцію до постійного збільшення.

Наприклад, порівнюючи з аналогічним періодом минулого року, різниця у кількості справ, що перебували на розгляді в суді становить більше тисячі.

Проте, не зважаючи на таке навантаження, судді нашого суду намагаються дотримуватись розумних строків розгляду справ, слідкувати за змінами в законодавстві та судовій практиці, а також  вдосконалювати свої знання.

За повідомленням прес-служби суду