flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За спробу вкрасти одяг в торгівельному центрі суд призначив покарання у вигляді штрафу

13 червня 2019, 15:25

12 червня 2019 року Соснівський районний суд м. Черкаси визнав винною 29-річну місцеву жительку у вчиненні не закінченого замаху на таємне викрадення чужого майна (крадіжку) (ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст. 185 КК України ) та призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 850 (вісімсот п’ятдесят) гривень.

Суд встановив, що в лютому 2019 року винуватиця, перебуваючи в приміщенні примірочної магазину «Bershka» в ТРЦ «Любава» м. Черкаси, одягнула на себе та винесла за межі магазину жіночі штани чорного кольору, вартістю 499 грн., однак, з причин що не залежали від її волі не вчинила усіх дій, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця. На вимогу служби охорони магазину зупинитися, жінка не відреагувала, а утримуючи викрадене при собі намагалась покинути ТРЦ «Любава», але була затримана працівниками охорони.

Дії обвинуваченої суд кваліфікував за ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст. 185 КК України, як не закінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка) та вважав, що виправлення обвинуваченої можливе при призначенні покарання у вигляді штрафу.

Вирок суду не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 днів.

 

За повідомленням прес-служби суду