flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Я маю право обирати!»: відбувся захід присвячений питанням виборчого процесу

18 червня 2019, 09:25

14 червня 2019 року відбулося засідання «круглого столу» з питань захисту виборчих прав громадян під час проведення позачергових виборів до Верховної ради України, в рамках реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!», організоване Головним територіальним управлінням юстиції у Черкаській області за ініціативи Всеукраїнської громадської організації «Громадянської мережі «Опора».

Від Соснівського районного суду міста Черкаси учасником заходу була прес-секретар Інна Попова.

Під час заходу були обговорені актуальні та проблемні питання, зокрема, типові порушення під час виборчого процесу, алгоритм дій, спрямованих на відновлення порушених прав, порядок реалізації права голосу під час позачергових парламентських виборів громадянами України, підсудність адміністративних справ, пов’язаних з виборчим процесом, практика застосування судами України виборчого законодавства, в частині відповідальності за адміністративні правопорушення та інші.

Прес-секретар Соснівського районного суду м. Черкаси Інна Попова розповіла присутнім на заході про порядок організації роботи суду при розгляді справ щодо уточнення списків виборців, зокрема, при прийомі та розгляді позовних заяв осіб, що звертаються до суду з метою захисту виборчого права та отримання можливості реалізувати своє право голосу.

Представник прес-служби суду нагадала про строки, визначені нормами Кодексу адміністративного судочинства України, в межах яких громадяни, що не внесені до списку виборців, мають можливість звернутись до суду та отримати відповідне рішення про включення до таких списків.

На завершення заходу учасники обмінялися думками з приводу озвученої інформації та висловили побажання щодо необхідності в подальшому організації подібних засідань, а також необхідності забезпечення максимальної інформованості громадян про порядок реалізації права голосу під час позачергових парламентських виборів, через наявні засоби комунікації.

 

 За повідомленням прес-служби суду