flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За недбале ставлення до військової служби солдат сплатить понад 2 тисячі гривень штрафу

21 червня 2019, 11:57

20 червня 2019 року Соснівський районний суд міста Черкаси визнав винним військовослужбовця у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення (недбале ставлення військової службової особи до військової служби, вчинене в умовах особливого періоду) та застосував до нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 2465,00 грн..

Як зазначено в постанові суду, під час загального ранкового шикування для розводу на заняття по місцю дислокації військової частини, командиром патрульної роти було виявлено відсутність солдата військової служби за контрактом. Того ж дня  солдат військової служби за контрактом прибув у розташування військової частини, причини своєї відсутності пояснив тим, що вирішував особисті питання та проводив час на власний розсуд.

Таким чином, солдат будучи військовою службовою особою, в умовах особливого періоду, всупереч інтересам служби, внаслідок особистої недисциплінованості та безвідповідальності, у порушення статутних вимог недбало поставився до виконання покладених на нього обов’язків військової служби, за місцем служби у військовій частині в період відсутності службові обов’язки не виконував.

Відповідальність за недбале ставлення військової службової особи до військової служби, вчинене в умовах особливого періоду визначена ч. 2 ст. 172-15 КУпАП, де вказано, що вчинення вказаного діяння тягне за собою накладення штрафу від ста сорока п’яти до двохсот вісімдесяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт з утриманням на гауптвахті на строк від семи до десяти діб.

Правопорушник в судовому засіданні свою вину визнав повністю, крім того, його вину підтверджували наявні у справі матеріали.

За повідомленням прес-служби суду