flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На депутата Черкаської обласної ради накладено адмінстягнення за не задекларовані відомості щодо придбання автомобіля

25 червня 2019, 12:16

24 червня 2019 року Соснівський районний суд м. Черкаси визнав винним депутата Черкаської обласної ради у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог фінансового контролю) та наклав на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі  ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 1700грн.

Судом встановлено, що зазначений посадовець, набувши у власність автомобіль у 2018 році, вартістю понад 6 млн. грн., не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у своєму майновому стані.

Відповідальність за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП настає за неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, які перевищують 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року.

Враховуючи, що вартість придбаного автомобіля становить більш як 6 млн. гривень, (що перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня 2018 року, тобто 88 100 грн.) тому депутат облради мав обов’язок повідомити про суттєві зміни у своєму майновому стані протягом 10 днів. Проте, відповідно до даних офіційного веб-сайта Національного агентства з питань запобігання корупції, повідомлення про суттєві зміни у майновому стані останнім не подано.

На разі постанова суду не набрала законної сили, вона може бути оскаржена протягом 10 днів.

 

За повідомленням прес-служби суду