flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 8 років позбавлення волі засуджено чоловіка, який вчинив замах на вбивство

26 червня 2019, 15:22

25 червня 2019 року Соснівський районний суд м. Черкаси  визнав винним 32-річного місцевого жителя у скоєнні незакінченого замаху на умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство (ч. 3 ст. 15, п. 13 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України) та призначив йому покарання  у вигляді 8 (восьми) років позбавлення волі.

Судом було встановлено, що в травні минулого року обвинувачений, почувши шум боротьби свого знайомого з невідомим раніше чоловіком під дверима свого помешкання, вийшов з квартири, озброєний ножем, та на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, наніс раніше невідомому потерпілому ножові порання в життєво важливі органи.

Однак, обвинувачений не довів свій злочинний намір, направлений на позбавлення життя іншої людини, до кінця з причин, що не залежали від його волі, так як був зупинений свідками події.

Своїми діями винуватець спричинив потерпілому тяжкі тілесні ушкодження, як такі, що небезпечні для життя, як в момент заподіяння, так і в своєму клінічному протіканні.

Обвинувачений раніше вже був засуджений за вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), тому рецидив злочину суд визнав як обтяжуючу обставину.

Відтак, суд призначив йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.

Наразі вирок суду не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 днів з моменту його проголошення.

За повідомленням прес-служби суду