flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

489 разів відкладався розгляд справ в зв’язку з неявкою учасників процесу у Соснівському райсуді м. Черкаси

10 липня 2019, 15:04

У першому півріччі 2019 року 489 разів відкладався розгляд справ у Соснівському районному суді міста Черкаси з причин неявки учасників процесу в судове засідання.

Найбільша кількість зірваних судових засідань налічується у кримінальних справах. Лише в зв’язку з неприбуттям обвинуваченого розгляд справ відкладався 151 раз. Також, причинами відкладення розгляду кримінальних проваджень ставали неприбуття інших учасників кримінальних, зокрема, прокурора, захисника, свідків, потерпілих, в зв’язку з чим було відкладено розгляд справ 234 рази.

З метою «дисциплінувати» учасників кримінальних проваджень та підвищити оперативність розгляду справ, судом вживались відповідні заходи. Так, судом були застосовані приводи свідків, обвинувачених, а одному обвинуваченому було змінено запобіжний захід на взяття під варту.

Недобросовісну поведінку, що спричиняє затягування розгляду справи, проявляли і учасники цивільних та адміністративних справ. Через ігнорування викликів у судові засідання, у Соснівському районному суді міста Черкаси, за 6 місяців 2019 року, розгляд цивільних та адміністративних справ відкладався 87 разів.

Варто зазначити, що судді Соснівського районного суду міста Черкаси, незважаючи на велике навантаження, докладають максимум зусиль задля дотримання розумних строків розгляду справи. Проте, наведені вище показники є яскравим відображенням наявності факту затягування розгляду справ саме учасниками процесів.

Тому, Соснівський районний суд міста Черкаси закликає учасників справ виявляти повагу до суду та до інших учасників судового процесу, виконувати всі зобов’язання, визначені нормами чинного процесуального законодавства  та з’являтися в судові засідання за викликом суду.

За повідомленням прес-служби суду