flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив покарання чоловіку, який зґвалтував та пограбував жінку неподалік вокзалу в Черкасах

15 липня 2019, 11:10

12 липня 2019 року Соснівський районний суд міста Черкаси визнав винним 25-річного чоловіка у вчиненні злочинів, передбачених частиною другою статті 186 (грабіж, вчинений повторно) та частиною першою статті 152 (зґвалтування) Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді 4 (чотирьох) років позбавлення волі.

Судом було встановлено, що в квітні 2019 року потерпіла познайомилась з обвинуваченим на території залізничного вокзалу у м. Черкаси, вони разом вживали алкогольні напої після чого пішли до приміщення будівельного вагончика, який розташований на промисловому майданчику неподалік залізничного вокзалу, де тимчасово мешкав винуватець. У приміщенні вагончику нетверезий чоловік, не зважаючи на опір і вмовляння жінки, застосовуючи фізичне насильство, погрожуючи ножем, завалував її, після чого, погрожуючи розправою, зняв прикраси з потерпілої. Потім зловмисник з власного мобільного телефону викликав швидку медичну допомогу, лікарям якої жінка повідомила про вчинені відносно неї злочини. Того ж дня працівники поліції затримали раніше неодноразово судимого чоловіка, який тимчасово проживав у місті Черкаси.

Обвинувачений свою вину визнав у повному обсязі, крім того його винуватість доведена повністю зібраними по справі доказами.

Відтак, суд призначив останньому покарання за скоєні злочини у вигляді чотирьох років позбавлення волі.

Наразі вирок не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 днів.

За повідомленням прес-служби суду