flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нападника, який погрожуючи ножем заволодів сумкою хлопця, взято під варту

29 липня 2019, 10:55

27 липня 2019 року слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного у вчиненні нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства небезпечним для життя чи здоров’я особи (розбій) (частина 1 статті 187 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що 25 липня 2019 року 33-річний раніше судимий місцевий житель, перебуваючи неподалік від будинку  по вул. Вернигори у м. Черкаси, тримаючи в правій руці складного ножа, демонструючи його та погрожуючи ним, здійснив напад на 19-річного хлопця, під час якого шляхом ривка, незаконно заволодів сумкою останнього, в якій знаходилися документи потерпілого, акумуляторне джерело живлення, телефон Iphone-6S та платіжна картка.

Наступного дня нападника затримали та оголосили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій).

Крім того, що підозрюваний має не зняту та непогашену судимість за вчинення умисного корисливого злочину, ухвалою суду від 25 червня 2019 року його було оголошено в розшук, якою надано дозвіл на затримання останнього з метою приводу для участі у розгляді кримінального провадження про вчинення ним злочину, передбаченого частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, вчинений повторно), яке на даний час перебуває на розгляді у Соснівському районному суді м. Черкаси.

Слідчий суддя при постановленні ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, враховуючи підстави та обставини, не визначив розмір застави, оскільки особа підозрюється у вчиненні злочину, вчиненого із погрозою застосування насильства.

За повідомленням прес-служби суду