flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особу, що підозрюється в насильницькому нападі на літню жінку у її помешканні, взято під варту

31 липня 2019, 15:07

30 липня 2019 року слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою відносно 21-річного місцевого жителя, підозрюваного у скоєнні  нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу та поєднаним із проникненням в житло та спричиненням тяжких тілесних ушкоджень; а також у спричиненні умисного тяжкого тілесного ушкодження, тобто умисного тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння, що спричинило смерть потерпілого  (кримінальні правопорушення, передбачені частиною 4 статті 187, частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України).

Органами слідства було встановлено, що ввечері 13 липня 2019 року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та маючи умисел, направлений на протиправне заволодіння чужим майном, підозрюваний прийшов до жилого будинку  по вулиці Гуржіївській в місті Черкаси та під цілковито надуманою підставою, представляючись працівником соціальної «державної установи Теплоенергозбереження» почав послідовно обходити квартири, фактично здійснюючи пошук майбутнього об’єкту нападу.

Далі, під згаданим вище фіктивним приводом, підозрюваний проник до приміщення квартири, де мешкала раніше незнайома йому 78-річна жінка та усвідомлюючи, що власниця житла є особою похилого віку, проживає самостійно і не зможе чинити активний фізичний опір, наніс удар кулаком в обличчя потерпілій, внаслідок чого остання впала на підлогу та вдарилась головою об покриття. Через декілька секунд жінка прийшла до тями та почала підводитись, однак зловмисник вдруге наніс удар кулаком, в результаті чого вона впала на підлогу і перестала чинити опір.

В цей час підозрюваний, впевнившись, що власниця житла не в змозі чинити опір та покликати на допомогу, обшукав квартиру та заволодів майном і документами потерпілої.

З викраденим підозрюваний зник з місця вчинення злочину, а жінка в непритомному стані була випадково виявлена своєю знайомою наступного дня та каретою швидкої медичної допомоги була доставлена до Третьої Черкаської міської лікарні, де їй діагностували численні тяжкі травми. Через декілька днів, внаслідок отриманих тілесних ушкоджень, не приходячи до тями потерпіла померла у вищевказаній медичній установі.

Враховуючи, що чоловік обґрунтовано підозрюється у скоєнні  тяжкого насильницького злочину, наслідком якого стала смерть людини, слідчий суддя вважав за необхідне не визначити розмір застави у даному кримінальному провадженні.

За повідомленням прес-служби суду