flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вчинення кримінального правопорушення

14 січня 2014, 10:28

 01 липня 2013 року до Соснівського районного суду м. Черкаси надійшли матеріали кримінального провадження за підозрою Стемповського Руслана Володимировича начальника – державного адміністратора Єдиного дозвільного центру департаменту управління справами Черкаської міської ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

23 грудня 2013 року Соснівським районним судом м. Черкаси був засуджений Стемповський Руслан Володимирович за ст. 190 ч. 1 КК України до покарання у вигляді штрафу в розмірі 850 грн.

Органами досудового слідства дії Стемпоського Р.В. кваліфіковані за ст. 368 ч. 4 КК України – як одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду чи в інтересах третьої особи будь якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Відповідно до ст. 5 закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності до службових обов’язків Стемповського Р.В. входило: здійснювати роботу організаційно-технічного характеру, тобто прийняти від суб'єкта господарювання документи,  необхідні для одержання документів дозвільного характеру, зареєструвати їх, подати документи  (їх  копії)  відповідним  регіональним та/або місцевим  дозвільним  органам;  та      видати оформлені регіональними та місцевими дозвільними органами суб'єкту господарювання документи дозвільного характеру. Отже, будь-яких дій, спрямованих на оформлення дозвільних документів Стемповський Р.В. не вчиняв і вчинити не міг, оскільки  не наділений такими владними повноваженнями в сфері дозвільної діяльності. Також Стемповський Р.В. завдяки своєму службовому становищу не міг вжити необхідних заходів для вчинення дій іншими службовими особами.

Суд кваліфікував дії Стемповського Р.В. за ст. 190 ч. 1 КК України – (шахрайство) заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою. Тож, Стемповський Р.В. був засуджений за ст. 190 ч. 1 КК України. Йому призначено покарання у вигляді штрафу в межах санкції ч. 1 ст. 190 КК України (штраф 850 грн., що є максимальним за ст. 190 ч. 1 КК України).

Вказаний вирок законної сили не набрав, а тому може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з моменту оголошення вироку.