flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обікрав квартиру, скориставшись станом сп'яніння потерпілої: суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі

07 листопада 2019, 16:52

6 листопада 2019 року Соснівський районний суд міста Черкаси визнав винним 35-річного місцевого жителя у скоєнні крадіжки, вчиненої повторно, поєднаної з проникненням у житло (злочин, передбачений частиною третьою статті 185 Кримінального кодексу України) та призначив йому покарання у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі.

Судом було встановлено, що на початку червня цього року пізно ввечері обвинувачений, перебуваючи неподалік «McDonald’s» по вулиці Смілянській у Черкасах, скориставшись безпорадним станом жінки, яка була в стані алкогольного сп’яніння, дізнався адресу проживання останньої, шляхом вільного доступу взяв ключі від її квартири, які випали в неї з кишені, та попрямував до квартири потерпілої, з якої викрав належне їй майно на загальну суму 2340 гривень 67 копійок.

В подальшому зловмисника з викраденими речами зупинили працівники державної служби охорони та викликали на місце працівників поліції, які доставили його до Черкаського відділу поліції.

Обвинувачений свою вину в скоєному визнав в повному обсязі.

Обираючи вид та міру покарання суд прийняв до уваги, що скоєний злочин відноситься до категорії тяжких злочинів, обвинувачений раніше судимий та вчинив злочин до повного відбуття покарання призначеного за вироком суду, а тому виправлення та перевиховання обвинуваченого можливо тільки в умовах ізоляції його від суспільства.

 Відтак , суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі. Крім того, за сукупністю вироків, до призначеного покарання суд ухвалив частково приєднати покарання у виді 6 (місяців) позбавлення волі, призначеного за вироком Черкаського районного суду Черкаської області та призначити остаточне покарання у виді 4 (чотирьох) років 6 (шести) місяців позбавлення волі.

На даний час вирок не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 днів.

За повідомленням прес-служби суду