flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер Соснівського суду вдосконалював знання та навички комунікаційної діяльності

02 грудня 2019, 16:46

26 листопада 2019 року в місті Києві за сприяння Ради суддів України, Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України та Консультативної місії Європейського Союзу відбувся одноденний семінар-тренінг для суддів-спікерів «Зв’язки з громадськістю в судах».

Суддя-спікер Соснівського районного суду міста Черкаси Ярослав Пересунько взяв участь у названому заході.

Метою організації та проведення заходу стали удосконалення знань, вмінь та практичних навичок суддів-спікерів у налагодженні комунікації, співпраці та взаємодії зі ЗМІ та громадськістю.

Розпочався семінар вітальним словом радника із стратегічних комунікацій КМСЄ (Данія) Хассе Ресенбро та радника із стратегічних комунікацій КМСЄ (Естонія) Ільмар Кахро.

Міжнародні фахівці розповіли учасникам про прийоми, за допомогою яких можна донести до суспільства свою думку та наголосили на необхідності створення ключових повідомлень, які мають бути максимально простими та лаконічними.

Тренерами та спікерами на вказаному заході були експерти комунікаційної справи: суддя Львівського окружного адміністративного суду, екс-Голова комітету Ради суддів України з питань комунікації (у тому числі ЗМІ) Олександр Сасевич, представник Прес-служби Ради суддів України (органів суддівського самоврядування) Ольга Какауліна, радник із стратегічних комунікацій КМСЄ (Данія) Хассе Ресенбро та радник із стратегічних комунікацій КМСЄ (Естонія) Ільмар Кахро.

Під час семінару-тренінгу учасники приймали активну участь в обговоренні актуальних та важливих питань, зокрема, таких як: основні завдання судді-спікера, співпраця з відділом комунікацій/прес-секретарем; встановлення та підтримка плідної співпраці зі ЗМІ; ефективне інтерв’ю; антикризовий менеджмент суду або робота з інформаційними викликами; резонансні судові справи та комунікаційна стратегія.

Крім того, на вказаному заході учасники мали можливість попрактикувати навички запису інтерв’ю на камеру

Під кінець семінару учасники висловили вдячність тренерам та організаторам за змістовний цікавий захід, в свою чергу спікери подякували учасникам за роботу та активну участь.

За повідомленням прес-служби суду