flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка, який з молотком напав на водія лімузину в Черкасах, взято під варту

17 грудня 2019, 15:04

17 грудня 2019 року слідчий суддя Соснівського районного суду міста Черкаси застосував до підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, із застосуванням іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідством встановлено, що 35-річний місцевий житель 15 грудня 2019 року на перехресті вулиць Дахнівська – Менделєєва в місті Черкаси, використавши незначний привід для конфлікту, наніс предметом, схожим на молоток, числені удари раніше незнайомому йому водієві, що керував білим лімузином, внаслідок чого останньому було заподіяно тілесні ушкодження. Після скоєного підозрюваний з місця вчинення кримінального правопорушення зник.

Наступного дня чоловіка затримали та повідомили про підозру у скоєнні злочину за частиною четвертою статті 296 Кримінального кодексу України.

З метою забезпечення належної поведінки підозрюваного та мінімізації наявних ризиків, враховуючи, що він є раніше судимою особою за вчинення злочинів проти життя та здоров’я людини, слідчий суддя вважав за необхідне застосувати щодо останнього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Крім того, оскільки чоловік обґрунтовано підозрюється у вчиненні злочину із застосування насильства - слідчий суддя не вбачав підстав для визначення застави.

Віддтак, слідчим суддею постановлено ухвалу, якою до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

Ухвала слідчого судді підлягає до негайного виконання та може бути оскаржена протягом п’яти  днів з моменту проголошення.

Фото взято з мережі інтернет.

За повідомленням прес-служби суду