flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Позбавлення волі з конфіскацією майна - покарання за повторне вчинення розбійного нападу

27 січня 2020, 11:10

23 січня 2020 року Соснівський районний суд міста Черкаси визнав винним 37-річного місцевого жителя у вчиненні нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу та погрозою застосування такого насильства (розбій), вчинений особою, яка раніше вчинила розбій (частина 2 статті 187 Кримінального кодексу України).

За вчинення названого злочину суд призначив винному покарання у   вигляді трьох років шести  місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як зазначено у вироці суду, в кінці лютого 2018 року обвинувачений, знаходячись у під’їзді будинку по вул. Гоголя в місті Черкаси, побачив раніше незнайому йому жінку, на яку здійснив напад та із застосуванням насильства, небезпечним для здоров’я, відкрито заволодів її майном, а саме: жіночою сумочкою, в якій знаходився мобільний телефон «Самсунг І9000 Galaxy S», шкіряні рукавички, шкіряний гаманець, в якому знаходились кошти в сумі 2 тисячі гривень, після чого побіг сходами вниз, залишивши місце злочину, чим спричинив потерпілій майнову шкоду на загальну суму  2 613, 33 гривень.

Враховуючи ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу обвинуваченого, який раніше був неодноразово засуджений, суд вважав, що його виправлення не можливе без ізоляції від суспільства, у зв’язку з чим йому необхідно призначити покарання у виді позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі вирок суду не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 днів.

За повідомленням прес-служби суду