flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Соснівський суд призначив покарання водію, який скоїв наїзд на пішохода

31 січня 2020, 12:38

29 січня 2020 року Соснівський районний суд міста Черкаси визнав винним місцевого жителя у вчиненні порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження (кримінальне правопорушення, передбачене частиною першою статті 286 Кримінального кодексу України).

За вчинення вказаного кримінального правопорушення винуватцю призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 3400 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 1 рік.

Як зазначено у вироці суду, в жовтні 2019 року, обвинувачений, керуючи автомобілем в місті Черкаси по проспекту Хіміків на регульованому перехресті з вулицею Самійла Кішки, проявив неуважність, порушив вимоги Правил дорожнього руху України та здійснив наїзд на жінку, яка перетинала проїзну частину вулиці проспекту Хіміків по регульованому пішохідному переходу.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди потерпіла, відповідно до висновку судово-медичної експертизи, отримала тілесні ушкодження, що відноситься до категорії тілесних ушкоджень середньої тяжкості, що спричинили тривалий розлад здоров’я.

Суд визнав водія винним у вчиненні порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження та призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 3400 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 1 рік.

Крім того, вироком суду з винуватця стягнуто на користь потерпілої моральну шкоду в сумі 20 000 гривень та на користь КНП «Третя Черкаська міська лікарня ШМД» ЧМР витрати за лікування потерпілої в сумі 4 961,40 гривень.

Наразі вирок суду не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 днів.

За повідомленням прес-служби суду