flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер Соснівського суду взяв участь у тренінгу «Публічний виступ та інтерв’ю на телебаченні»

03 лютого 2020, 16:40

30-31 січня 2020 року в місті Вінниця за сприяння Ради суддів України, в межах проекту «Відкритість судів для ЗМІ та громадськості як запорука верховенства права» ГО «Вектор прав людини», за підтримки програми МАТРА відбувся тренінг для голів судів, суддів-спікерів та прес-секретарів судів «Публічний виступ та інтерв’ю на телебаченні».

Суддя-спікер Соснівського районного суду міста Черкаси Ярослав Пересунько взяв участь у названому заході.

Вказаний тренінг був організований для учасників та учасниць, які вже мають досвід публічних виступів та інтерв’ю на телебаченні, з метою удосконалення знань, вмінь та практичних навичок судових спікерів.

Розпочався захід вітальним словом голови Ради суддів України Богдана Моніча, який розповів про мету та особливості формату вказаного тренінгу і побажав учасникам плідної та натхненної роботи.

Тренерами та спікерами на вказаному заході були експерти комунікаційної справи: журналістка, телеведуча, викладачка  Анна Нитченко; правозахисниця, яка працює над питанням прав людини в Україні та регіоні ОБСЄ, очільниця правозахисної організації «Центр громадянських свобод» Олександра Матвійчук; продюсер філії Суспільного мовника UA:Вінниця Віктор Мозалевський; директорка  ГО «Вектор прав людини», координатора проекту «Суд людською мовою» Валерія Рибак; член правління ГО «Вектор прав людини», член групи тренерів молодіжного департаменту Ради Європи Назарій Боярський.

В ході навчання під час інтерактивних лекцій спікерами було розкрито цілий ряд актуальних питань, зокрема, діалог суду та суспільства, структура публічного виступу, спілкування з журналістами, техніка мовлення та інші.

Крім того, формат тренінгу передбачав роботу в групах, де учасники та учасниці заходу активно обговорювали вказані питання.

Також, під час тренінгу відбувся візит до філії Суспільного мовника UA:Вінниця та до Сьомого апеляційного адміністративного суду.

Під кінець семінару учасники висловили вдячність тренерам та організаторам за змістовний цікавий захід, в свою чергу спікери подякували учасникам за роботу та активну участь.

За повідомленням прес-служби суду