flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про оголошення конкурсу на зайняття посади державної служби категорії "В"- консультанта суду (з інформаційних технологій) Соснівського районного суду м.Черкаси

13 березня 2020, 16:50

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

наказ

Соснівського районного суду м. Черкаси

від 12 березня 2020 року №20-з

 

 

УМОВИ

проведення конкурсу

на зайняття вакантної посади державної служби категорії «В»  консультанта суду (з інформаційних технологій)

 

 Соснівського районного суду м. Черкаси

(м. Черкаси, вул. Гоголя, 316)

 

Загальні умови

Посадові обов’язки


1) Консультант суду (з інформацій          них технологій) зобов’язаний дотримуватися Конституції та законів України, діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, дотримуватися принципів державної служби, з повагою ставитися до державних символів України, обов’язково використовувати державну мову під час виконання своїх посадових обов’язків, не допускати дискримінацію державної мови і протидіяти можливим спробам її дискримінації, забезпечувати в межах наданих повноважень ефективне виконання завдань і функцій суду, запобігати виникненню реального, потенційного конфлікту інтересів під час проходження державної служби та додержуватися вимог законодавства у сфері запобігання і протидії корупції.
2) Організовує впровадження в роботі суду комп’ютерних технологій: встановлення комп’ютерного обладнання, комплексів технічної фіксації судового процесу, запровадження комп’ютерних програм автоматизованої системи передачі судових рішень в електронному вигляді до Єдиного державного реєстру судових рішень, автоматизованої системи електронного документообігу, адміністрування локальної комп’ютерної мережі, підключення до корпоративної мережі по виділеному захищеному каналу, забезпечує здійснення відповідного моніторингу щодо впровадження електронного цифрового підпису, запису фонограм судових засідань, надсилання судових рішень та інших електронних документів.
3) Забезпечує адміністрування автоматизованих робочих місць працівників суду.
4) Забезпечує введення в експлуатацію, встановлення, програмне обслуговування комп’ютерної техніки, периферійного обладнання та оргтехніки, що знаходяться на балансі суду.
5) Організовує проведення робіт щодо інсталяції програмного забезпечення.
6) Здійснює практичну та методичну допомогу суддям і працівникам апарату суду з питань роботи та використання ліцензійного програмного забезпечення та комп’ютерного обладнання, що знаходиться на балансі суду. За погодженням голови суду, керівника апарату проводить заняття щодо вивчення працівниками суду безпечного використання комп’ютерної техніки та програмного забезпечення.
7) Здійснює обслуговування та забезпечує моніторинг введення в експлуатацію та організовує обслуговування комп’ютерної мережі суду, поточне адміністрування мережевого обладнання локальної комп’ютерної мережі, адміністрування контролера домену та серверів комп’ютерної мережі.
8) Забезпечує доступ користувачів до внутрішніх інформаційних ресурсів.
9) Здійснює моніторинг дотримання технології експлуатації програмного забезпечення та використання антивірусного захисту локальної комп’ютерної мережі.
10) Забезпечує виявлення і попередження недоліків у роботі працівників суду під час використання комп’ютерної та оргтехніки, системного та прикладного програмного забезпечення.
11) Проводить аналіз стану інформаційного забезпечення суду та вносить пропозиції щодо вдосконалення форм і методів роботи суду в частині інформаційного забезпечення, надає відповідні запити.
12) Забезпечує адміністрування та постійне оновлення інформації на офіційному веб-сайті суду у складі веб-порталу «Судова влада України».
13) Забезпечує адміністрування загальнодержавних реєстрів та баз даних.
14) Організовує роботу із захисту інформації та забезпечує контроль за станом захищеності офіційної веб-сторінки суду.
15) Здійснює організаційне забезпечення завдань з побудови і впровадження, керування комплексною системою захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційній системі та здійснює контроль за її функціонуванням.
16) Організовує та виконує роботу з визначення вимог до захисту інформації, проектування, розроблення і модернізації комплексної системи захисту інформації.
17) Здійснює експлуатацію, обслуговування, підтримку працездатності комплексної системи захисту інформації.
18) Забезпечує контроль за станом захищеності інформації в інформаційно-телекомунікаційній системі суду.
19) Організовує та здійснює забезпечення технічного захисту інформації і контроль за його станом в інформаційно-телекомунікаційній системі суду.
20) Здійснює контроль за наявністю та використанням посадовими особами суду електронно-цифрових підписів.
21) Приймає участь в діяльності інвентаризаційної комісії при проведенні інвентаризації комп’ютерної та периферійної техніки, програмного забезпечення.
22) Проводить своєчасне оновлення бази даних інформаційно-правової системи «Ліга:Закон», забезпечує доступ суддів та працівників апарату до вказаної системи.
23) Повідомляє керівника апарату про необхідність забезпечення новою технікою, пристроями вводу-виводу інформації, витратними матеріалами.
24) Вносить пропозиції керівнику апарату щодо розподілу або перерозподілу комп’ютерної техніки, що перебуває на балансі суду з метою збалансованого забезпечення нею працівників, з урахуванням пріоритетності завдань, пов’язаних з виконанням програми інформатизації суду.
25) Перевіряє цілісність та безпеку електронної інформаційної бази даних суду, а в разі виявлення пошкодження або несанкціонованого доступу до неї негайно інформує керівника апарату.
26) Контролює використання доступу до мережі Інтернет в службових цілях працівниками суду, яким надано дозвіл на її використання.
27) Забезпечує належне функціонування системи відеоконференцзв’язку в суді.
28) Забезпечує функціонування автоматизованої системи електронного документообігу суду.
29) Здійснює налаштування робочих місць користувачів автоматизованої системи документообігу суду у відповідності до їх функціональних обов’язків та прав доступу.
30) Здійснює налаштування ЕЦП користувачам системи відповідно до їхніх функціональних обов’язків.
31) Створює, коригує (вилучає) шаблони для виготовлення процесуальних документів та інших внутрішніх організаційно-розпорядчих документів суду в системі документообігу суду.
32) Проводить своєчасне оновлення бази даних КП «Д-3».
33) Проводить відповідні навчання з працівниками апарату суду, що є користувачами автоматизованої системи документообігу суду та надає методичні рекомендації щодо використання КП «Д-3».
34) Запобігає встановленню та використанню стороннього програмного забезпечення та медіа контенту, що безпосередньо не пов’язані з роботою суду.
35) Здійснює контроль за використанням працівниками суду змінних носіїв інформації.
36) Погоджує з керівництвом апарату питання щодо використання в локальній мережі особистої комп’ютерної техніки працівників суду.
37) Організовує створення копій електронної інформації користувачами та забезпечує ведення архіву інформаційних ресурсів суду. Забезпечує регулярну архівацію даних, які зберігаються на серверах, у тому числі зняття копій бази даних.
38) Проводить моніторинг новітніх технологій, які можуть покращити роботу суду.
39) Здійснює контроль за працездатністю комп’ютерної та оргтехніки, яка знаходиться на балансі суду, вносить пропозиції керівнику апарату про необхідність ремонту, обслуговування, заміни зазначеного обладнання.

 

 

Умови оплати праці

Посадовий оклад відповідно до штатного розпису 4250,00 грн., Надбавки, доплати та премії відповідно до статей 50,50 Закону України «Про державну службу».

 

Інформація про строковість чи безстроковість призначення на посаду

Безстроково

 

Перелік документів, необхідних для участі в конкурсі, та строк їх подання

1) Заву про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів щодо зайняття посади за формою згідно з додатком 2 Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою КМУ від 25 березня 2016 року «246».

2) Резюме за формою згідно з додатком 2 Порядку, в якому обов’язково зазначається така інформація :

Прізвище, ім’я, по батькові кандидата;

Реквізити документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;

Підтвердження наявності відповідного ступеня вищої освіти;

Підтвердження рівня вільного володіння державною мовою;

Відомості про стаж роботи, стаж державної служби (за наявності), досвід роботи на відповідних посадах.

3) Заяву, в якій повідомляє, що до неї не застосовуються заборони, визначені частиною

Третьою або четвертою  статті 1 ЗУ «Про очищення влади», та надає згоду на проходження перевірки та на оприлюднення відомостей стосовно неї відповідно до зазначеного Закону.

Особа яка виявила бажання приймати участь у конкурсі, може подавати додаткову інформацію, яка підтверджує відповідність встановленим вимогам, зокрема стосовно попередніх результатах тестування, досвіду роботи, професійних компетентностей, репутації (характеристики, рекомендації, наукові публікації тощо).

Інформація для участі в конкурсі подається через Єдиний портал вакансій  державної служби НАДС (за адресою: https://www.career.gov.ua) до 16 год. 00 хв. 26 березня 2020 року в електронному вигляді з накладенням кваліфікованого електронного підпису кандидата.

 

 

Додаткові (необов’язкові) документи

заява щодо забезпечення розумним пристосуванням за формою згідно з додатком 3 до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби

 

Місце, час і дата початку проведення тестування

 30 березня  2020 року о 15 год. 30 хв. м. Черкаси, вул. Гоголя, 316, 2 поверх

 

Прізвище, ім’я та по батькові, номер телефону та адреса електронної пошти особи, яка надає додаткову інформацію з питань проведення конкурсу

Коваль Мар’яна Олександрівна

 

Тел. (0472) 54 25 54

 

E-mail:

inbox@sn.ck.court.gov.ua

 

 

 

Кваліфікаційні вимоги

1

Освіта

Вища освіта не нижче ступеню молодший бакалавр або бакалавр.

 

2

Досвід роботи

Не потребує

 

3

Володіння державною мовою

Вільне володіння державною мовою

 

4

Володіння іноземною мовою

Не потребує

 

Вимоги до компетентності

 

Вимога

Компоненти вимоги

 

1

Уміння працювати з комп’ютером

Вміння використовувати комп’ютерне обладнання та програмне забезпечення, використовувати офісну техніку. Вміння працювати на комп’ютері на рівні професійного користувача з використанням різних програм, засобів та інформаційних технологій, встановлювати, конфігурувати своє робоче місце та інсталяція програм/сервісів та їх конфігурування.

 

2

Ділові якості

-         аналітичні здібності,

-         діалогове спілкування (письмове і усне),

-         навички контролю,

-         здатність концентруватись на деталях,

-         оперативність,

-         вміння визначати пріоритети,

-         стресостійкість,

-         орієнтація на досягнення кінцевих результатів,

-         вміння вирішувати комплексні завдання,

-         вміння ефективно використовувати ресурси (у тому числі фінансові і матеріальні),

-         вміння працювати в команді,

-         вміння ефективної координації з іншими

 

 

3

Особистісні якості

-         дисциплінованість,

-         відповідальність,

-         тактовність,

-         повага до інших,

-         комунікабельність

 

Професійні знання

 

Вимога

Компоненти вимоги

 

1

Знання законодавства

Знання:

Конституції України;

Закону України “Про державну службу”;

Закону України “Про запобігання корупції”.

 

2

Знання спеціального законодавства, що пов’язане із завданнями та змістом роботи державного службовця відповідно до посадової інструкції (положення про структурний підрозділ)

1)           Закон України «Про судоустрій та статус суддів».

2)           Положення про автоматизовану систему документообігу суду;

3)           Інструкція з діловодства у місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, Апеляційному суді Автономної Республіки Крим та Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ;

4)            Інструкція про порядок роботи з технічними засобами фіксування судового процесу (судового засідання);

5)            Інструкція про порядок роботи з технічними засобами відеозапису ходу і результатів процесуальних дій проведених у режимі відеоконференції  під час судового засідання (кримінального провадження);