flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про роботу Соснівського районного суду міста Черкаси під час карантину

18 березня 2020, 12:18

Відповідно до рішення Ради суддів України від 16.03.2020року, Постанови Кабінету Міністрів України та рішення загальних зборів суддів Соснівського районного суду м.Черкаси від 17.03.2020року  судом запроваджуються карантинні заходи в період з 18 березня по 03 квітня 2020 року, зокрема:

 

  • судові засідання, призначені у період з 03. до 03.04.2020 року, у справах, де участь сторін визнано обов'язковою, знімаються з розгляду. Про час та дату наступного засідання учасників буде додатково повідомлено;
  • справи у порядку спрощеного провадження та справи, які не потребують обов'язкової участі сторін, за наявності відповідних заяв, будуть розглянуті у встановленому законом порядку;
  • невідкладні судові справи будуть розглянуті у встановленому законом порядку;
  • обмежити допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань;
  • рекомендувати учасникам судових засідань під час відвідування суду перебувати в медичних масках
  • канцелярія на вказаний період прийом документів буде здійснювати в обмеженому режимі;
  • визначити для подачі позовних заяв у приміщенні суду один день в тиждень, а саме понеділок з 08 год до 13.00 год., кореспонденція від поштових операторів приймається без обмежень;
  • прийом  заяв на видачу  судових рішень проводиться в понеділок з  08 год до 13.00 год
  • отримання судових рішень проводиться  в четверг з 14 до 16 год
  • будь-яка інформація щодо судових справ надаватиметься судом у телефонному режимі та засобами електронно-поштового зв'язку; припиняється особистий прийом громадян головою суду
  • вказане стосується щодо ознайомлення з матеріалами проваджень

Довідкова інформація:

Будь-які причини неявки учасників справ у вказаний період, крім невідкладних справ, будуть визнаватися судом поважними. Судом не буде залишено без розгляду заяви, скарги громадян з причин неявки їх в судове засідання у вказаний період.

Відповідно до статті 3 Конституції України, людина, її життя та здоров'я, визначаються найвищою цінністю. З метою убезпечення учасників процесу, працівників апарату суду, суддів  співробітників Служби судової охорони від розповсюдження гострої респіраторної хвороби та її масового поширення, висловлюємо переконливе прохання віднестися з розумінням до вищевикладеного і максимально утриматись від участі у судових засіданнях та відвідування суду на даний період часу.

   Єдиним виключенням залишається розгляд кримінальних проваджень, які законом віднесені до невідкладних та які відповідно не можуть бути перенесені у часових межах на більш пізній строк, а також розгляд справ про адміністративні правопорушення.

         З метою протидії поширенню в Україні коронавірусу СОVID - 19, просимо з розумінням поставитися до впроваджених Соснівським  районним судом м.Черкаси  заходів. 

         Окрім того, Соснівський районний суд м.Черкаси рекомендує учасникам судового процесу використовувати альтернативні шляхи звернення до суду (електронний кабінет, електронну пошту та телефон,   тел.. 54 09 24, 37 75 27, 54 68 12 електронна адреса суду  inbox@sn.ck.court.gov.ua).