flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у заподіянні вогнепального поранення жінці у Черкасах взято під варту

24 березня 2020, 15:27

24 березня 2020 року, слідчий суддя Соснівського районного суду міста Черкаси застосував до підозрюваного у вчиненні умисного тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного в момент заподіяння, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В клопотанні про обрання запобіжного заходу слідчий вказував, що 41-річний місцевий житель підозрюється у тому, що ввечері  21 березня 2020 року він, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, здійснивши декілька пострілів в раніше відому йому жінку на території колишнього військового полігону в місті Черкаси, одним із вказаних пострілів спричинив їй вогнепальне поранення. Після скоєного чоловік зник з місця вчинення злочину та згодом був затриманий працівниками поліції. Наступного дня затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 121 Кримінального кодексу України, тобто, умисного тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя у момент заподіяння.

Слідчий суддя, заслухавши учасників процесу, оцінивши в сукупності обставини дійшов до висновку, що клопотання підлягає до задоволення та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без визначення застави, оскільки чоловік підозрюється у вчиненні злочину із застосуванням насильства, яке є небезпечним для життя та здоров’я особи.

Ухвала слідчого судді про застосування запобіжного заходу підлягає до негайного виконання та може бути оскаржена протягом п’яти днів.

За повідомленням прес-служби суду