flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про особливості роботи суду під час карантину журналісти дізнавалися у Соснівському районному суді міста Черкаси

23 квітня 2020, 15:18

23 квітня 2020 року до Соснівського районного суду м. Черкаси завітала журналіст Суспільне UA: Черкаси Ольга Гуржій з метою отримання інформації щодо роботи суду в період карантину.

Вичерпні відповіді представникам місцевого ЗМІ надала прес-секретар суду Інна Попова.

«Рішенням зборів суддів Соснівського районного суду міста Черкаси відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України  № 211, з метою убезпечення учасників судових процесів від масового поширення вірусу, в суді запроваджені карантинні заходи, зокрема: рекомендовано учасникам судових процесів використовувати в приміщенні суду засоби індивідуального захисту, проводити дезінфекцію рук дезінфікуючими засобами, що наявні у вільному доступі в приміщенні суду, утримуватись від відвідування суду без нагальної потреби, використовувати альтернативні засоби для звернення до суду, зокрема, засоби телефонного, поштового та електронного зв’язку, систему Електронний суд», - повідомила представник прес-служби суду.

Крім того, рекомендовано відкладати розгляд справ, де участь сторін є обов’язковою або ж подавати відповідні заяви про розгляд справ без участі в справах у порядку спрощеного провадження та справах, які не потребують обов'язкової участі сторін.

Також, прес-секретар розповіла журналістам, що судді та працівники апарату суду працюють в звичайному режимі, проводиться розгляд кримінальних проваджень, які законом віднесені до невідкладних та які відповідно не можуть бути перенесені у часових межах на більш пізній строк, а також розгляд справ про адміністративні правопорушення.

Старший секретар суду Світлана Кордіванова розповіла журналістам про особливості роботи канцелярії Соснівського районного суду міста Черкаси в умовах карантину, зауваживши, що дійсно, в порівнянні з періодом часу до введення карантинних заходів, кореспонденції, що надходить до суду за допомогою електронної пошти стало значно більше, а загалом кількість документів вхідної кореспонденції не змінилась.

Тож журналісти Суспільного мали можливість переконатися, що навіть в умовах карантину судді та працівники апарату суду працюють у звичайному режимі з метою забезпечення захисту прав, свобод та законних інтересів фізичних та юридичних осіб.

За повідомленням прес-служби суду