flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

4 роки позбавлення волі – покарання за вчинення розбійного нападу на малолітнього хлопця

24 квітня 2020, 12:47

23 квітня 2020 року Соснівський районний суд міста Черкаси визнав винним 23-річного місцевого жителя у вчиненні розбою та призначив йому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

Судом встановлено, що в листопаді 2019 року поблизу житлового будинку в місті Черкаси обвинувачений здійснив напад на 13-річного хлопця, завдавши йому численні удари кулаками, в наслідок яких потерпілий отримав травми, забої з саднами та крововиливами. Крім того, зловмисник  відкрито заволодів майном потерпілого, а саме: мобільним телефоном та рюкзаком, чим спричинив останньому матеріальної шкоди на загальну суму 3 690,00 грн.

Суд кваліфікував дії обвинуваченого як напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), що є кримінальним правопорушенням, передбаченим частиною першою статті 187 Кримінального кодексу України.

Враховуючи ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу раніше судимого обвинуваченого, обставини, що пом’якшують та обтяжують покарання, суд вважав, що його виправлення  не можливе без ізоляції від суспільства, у зв’язку з чим останньому необхідно призначити покарання у виді позбавлення волі.

Відтак, суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 187 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді 4 (чотирьох) років позбавлення волі.

Також, суд обрав обвинуваченому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до набуття вироком чинності, взявши його під варту в залі суду.

На даний час вирок не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 днів до апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду