flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Понад 40 тисяч гривень штрафу cплатить водій за керування транспортним засобом у стані наркотичного сп’яніння

22 липня 2020, 09:52

20 липня 2020 року Соснівський районний суд м. Черкаси застосував до жителя с. Хутори Черкаської області адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років без оплатного вилучення транспортного засобу.

Протягом травня 2020 року чоловік двічі був притягнутий до адміністративної відповідальності за аналогічний проступок. Так, 03.05.2020 року в м. Черкаси порушник керував автомобілем з ознаками наркотичного сп’яніння, а саме: підвищена жвавість, почервоніння обличчя, порушення координації рухів, виражене тремтіння пальців рук. Від проходження освідування на стан наркотичного сп’яніння у встановленому законом порядку відмовився в присутності двох свідків.

Повторне правопорушення чоловік вчинив 24.05.2020 року. В судове засідання на визначену дату не з’явився.

Відповідальність особи, яка двічі протягом року піддавалась адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані наркотичного сп’яніння, за відмову від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан наркотичного сп’яніння, передбачено частиною 3 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відтак, за наведених у постанові обставин, суд дійшов висновку, що вина чоловіка доведена належними доказами, в його діях вбачається склад адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 130 КУпАП, в зв’язку з чим необхідно застосувати адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років без оплатного вилучення транспортного засобу.

 

За повідомленням пресслужби суду