flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

60-річному чоловіку, який підозрюється в розбещенні неповнолітньої, обрано запобіжний захід

14 вересня 2020, 12:03

14 вересня 2020 року слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси розглянув клопотання слідчого Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області про застосування запобіжного заходу 60-річному чоловіку, якого підозрюють у вчиненні розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку.

Повідомляємо, що відповідно до частини другої статті 27 Кримінального процесуального кодексу України злочини проти статевої свободи здійснюються у закритому судовому засіданні.

За даними досудового розслідування, 07 вересня 2020 року близько 18 години 00 хвилин, 60-річний мешканець м. Черкаси познайомився з неповнолітньою, якій в цьому році виповнилося лише 14 років та запропонував повечеряти в кафе. Під час спілкування в закладі чоловік схиляв її до вживання алкоголю та вчиняв розпусні дії.

З урахуванням показів очевидців, особу було затримано на місці події, а наступного дня йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 156 Кримінального кодексу України, (вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку).

Слідчий суддя, заслухавши учасників процесу, оцінивши в сукупності обставини дійшов до висновку, що клопотання підлягає до задоволення частково та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 60 (шістдесят) діб.

Крім того, на час дії цього запобіжного заходу на підозрюваного покладено обов’язки, передбачені статтею 194 Кримінального процесуального кодексу України.

 

Довідково:

санкція частини першої статті 156 КК України передбачає відповідальність у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Фото ілюстративне

За повідомленням пресслужби суду