flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Перевзувся у нове взуття і пішов: суд притягнув до відповідальності черкащанина за крадіжку в магазині

15 вересня 2020, 14:23

11 вересня 2020 року Соснівський районний суд міста Черкаси визнав винним 35-річного місцевого жителя у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка)) та призначив йому покарання у вигляді штрафу.

Зловмисник, перебуваючи в торгівельному залі ТЦ «Епіцентр К», підійшов до прилавку з продажу взуття, де зняв з себе власне взуття та натомість взув нове з прилавку вартістю 919 грн. 98 коп., при цьому залишивши на місці товару своє зношене взуття. Таким чином, обвинувачений завдав матеріальної шкоди ТОВ «Епіцентр К» на вищевказану суму.

У подальшому чоловік, пройшовши через касову зону, намагався залишити місце вчинення злочину, проте свого злочинного умислу не довів до кінця з причин, що не залежали від його волі, оскільки був зупинений працівниками служби безпеки ТЦ «Епіцентр К».

Обвинувачений свою вину в скоєному визнав в повному обсязі.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого частиною другою статті 15, частиною першою статті 185 Кримінального кодексу України, а саме: закінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

Враховуючи встановлені обставини кримінального провадження, суд дійшов висновку призначити покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає вісімсот п’ятдесят гривень.

На даний час вирок не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 днів.

 

Фото: http://trezvybalans.blogspot.com/2019/08/blog-post_23.html

За повідомленням пресслужби суду