flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід жінці, яка підозрюється у вчиненні замаху на вбивство свого чоловіка

23 вересня 2020, 09:00

22 вересня 2020 року слідчим суддею Соснівського районного суду м. Черкаси обирався запобіжний захід 52-річній жінці, яку підозрюють у вчиненні кримінального злочину за частиною другою статті 15 та частиною першою статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

За даними досудового розслідування відомо, що до чергової частини Черкаського районного відділення поліції зателефонував житель одного із сіл Черкаського району та повідомив, що на сусідньому подвір’ї ножем поранили чоловіка. На місці події правоохоронці з’ясували, що під час розпивання спиртних напоїв між чоловіком та його дружиною виникла сварка, в ході якої підозрювана завдала ножового поранення в область грудної клітини потерпілому. Чоловіка доставили до лікарні.

У судовому засіданні підозрювана зазначила, що потерпілий вчинив сварку та наніс їй удари кулаком в область обличчя декілька разів, після чого вона схопила ніж та нанесла тілесні ушкодження. Також, вона щиро розкаялась та вказала, що жалкує про вчинене правопорушення.

Слідчий суддя дослідив матеріали кримінального провадження, заслухав думки й аргументи учасників процесу і призначив підозрюваній цілодобовий домашній арешт в межах строку досудового розслідування, тобто до 20 листопада 2020 року включно.

На цей час на підозрювану покладені наступні обов’язки:

прибувати до слідчого, прокурора та суду за першою вимогою;

не залишати місце свого проживання за вказаною в ухвалі адресою.

Ухвала слідчого судді підлягає до негайного виконання та може бути оскаржена протягом п’яти  днів з дня її оголошення.

 

Довідково:

санкція частини першої статті 115 КК України передбачає відповідальність у виді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Фото: Polisia.kz

За повідомленням пресслужби суду