flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Слідчий суддя обрав запобіжний захід черкащанину, який стріляв у свого сусіда

25 вересня 2020, 08:00
Слідчий суддя Соснівського районного суду м.Черкаси 23 вересня 2020 року обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб щодо гр. Ю., 1946 р.н., який підозрюється у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 15, с. 1 ст. 115 КК України.
За даними досудового розслідування, 21.09.2020 року у вечірній час доби гр. Ю. проник на територію домоволодіння сусіда В., перерізав дроти елекропостачання будинку останнього, а коли сусід вийшов на вулицю - завдав йому вогнепальних поранень плеча.
Слідчий суддя врахував існування багаторічного тривалого конфлікту між підозрюваним та потерпілим щодо межі між їх домоволодіннями; наявність вироку Соснівського районного суду м.Черкаси від 27 квітня 2017 року, яким підозрюваного гр. Ю. було засуджено за заподіяння цьому ж потерпілому у 2011 році тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості, а тому дійшов висновку, що ризики можливого тиску на свідків-членів сім'ї потерпілого гр. В., а також можливого вчинення такого самого чи іншого злочину проти життя та здоров’я щодо власне потерпілого – є надзвичайно високими.
Крім того, на місці злочину у Ю. було вилучено 4 предмети схожі на вогнепальну зброю та предмети схожі на патрони, а за місцем проживання підозрюваного - предмети схожі на патрони та предмет схожий на стартовий пістолет.
Слідчий суддя взяв до уваги, що будинок підозрюваного та потерпілого знаходяться на суміжних земельних ділянках, а тому зробив висновок, що застосування до гр. Ю. запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту за місцем свого проживання не дозволило б контролювати поведінку підозрюваного щодо сусіда та могло б призвести до незворотніх наслідків.
За таких обставин до підозрюваного застосовано безальтернативний запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб.
 
За повідомленням пресслужби суду